Oliebollentoernooi 2017

Het Oliebollentoernooi vindt plaats op zondagavond 17 december 2017 van 19.45 tot 23.00 uur op de ijsbaan.

Inschrijving is open voor iedereen vanaf 13 jaar, die lid is van Ballangrud, SSVB of de Striene. Dus dit jaar ook open voor schaatsers van enige bevriende verenigingen!

Centrale Inschrijving is gesloten. Klik hier voor overzicht
En er zijn weer vele prijzen te verdienen ook, die na afloop worden uitgereikt in ‘t Wakske.

Voorgaande edities waren enorm gezellig, en zeker ook dit jaar is het weer de moeite. Een leuk nieuw onderdeel is 300 meter clockwise in 60 seconden en weer terug op het programma is de altijd spectaculaire vlaggenestafette!

Wat staat er op het programma ?

  • 100 m schaatsen met elektronische tijdwaarneming! Scherp je persoonlijk record aan of zet een mooie nieuwe tijd op de klokken.
  • 300 meter clockwise in 60 seconden. Een race over 300 meter, tegen de rijrichting in: beginnend bij de 100 meter start ga je direkt de verkeerde kant op de bocht in, dan wisselen van baan op het rechte eind om vervolgens na nog eens een verkeerde bocht te finishen. Winnaar is diegene die een eindtijd heeft zo dicht mogelijk bij 60 seconden.
  • Ploegenachtervolging. Stel je eigen dream team samen van 4 personen. De ploeg mag van gemengde samenstelling zijn (m/v). Elke ploeg rijdt 4 ronden. De tijd van de derde finisher telt. Heb je geen ploeg, dan delen we je in in een ploeg van gelijke sterkte.
  • Vlaggenestafette is een onderdeel waarbij de organisatie teams maakt met een mix van vijf recreanten en licentierijders. Ieder persoon van een team rijdt een ronde met de vlag, waarna een volgend teamlid de vlag overneemt en de volgende ronde rijdt. Het team, dat het snelste zijn 5 ronden rijdt, wint!
  • Marathon. Afhankelijk van de tijd die rest, wordt het aantal ronden bepaald. Iedereen start tegelijkertijd. Licentiehouders rijden uiteraard meer ronden dan de recreanten. Met transponders zal de correcte uitslag bepaald worden. Gebruik je eigen transponder, probeer er één te lenen of huur er eentje op de avond zelf bij de organisatie.

 

Wat moet je doen voor deelname?

  • Het inschrijfformulier vóór 12 december invullen (gesloten).
  • Op tijd instructies ophalen in ’t Wakske tussen 19.00 uur en 19.30 uur.
  • Als je onverhoopt toch niet kunt: op tijd afmelden bij Pieter Pennings, via e-mail
    pieter.pennings@ziggo.nl, of telefonisch 06-83548021, uiterlijk maandag 11 december.
  • Meebrengen: schaatsen en een goed humeur!

 

Het toernooi kan alleen maar slagen met de hulp van voldoende vrijwilligers. Voor een goed verloop hebben we er circa 15 nodig. Ook bij de jury was het vorig jaar erg gezellig. De koffie staat dan voor je klaar. Wil je helpen of weet je iemand anders die zou willen helpen? Geef dat dan svp aan bij het inschrijven.

 

De organisatie is – namens de technische commissies – in handen van Pieter Pennings, Ben Jongerius, Gerita Smallegoor, Patty van Hoorn, Ilan Herz en Cor Soons.

13 november, 2017 1:04 | Harry Marrenga

Ontwerp door Jeroen Stroom