Ploegentijdritten Gilze en NK

teamtimetrialDe ploegentijdritten waaraan Ballangrud jaarlijks meedoet met vrouwen- en mannenploegen zijn weer gepubliceerd.
In Gilze en bij het NK is Ballangrud goed vertegenwoordigd en spelen we al jaren een nette rol in de middenmoot tussen echte wielerploegen.
De trainingen die we doen in de aanloop naar de tijdritten helpen jullie om je duurvermogen te vergroten. Dat gaat zeker helpen om de pr’s op de midden- en lange afstanden te verbeteren.
Maar samen trainen en toewerken naar een prestatie in de zomer is vooral leuk. En deelnemen aan de kwalificatie voor het NK, in het voorprogramma van het NK voor profs, is gewoon kicken.
En een NK ploegentijdrit rijden op het parkoers van de tijdrit voor ProTour teams, met de beste renners van de wereld, is nog gaver.
We hebben vorig jaar in Breda het circus kunnen zien. Indrukwekkend groot. Starten vanaf een startpodium, met motorescorte de tijdrit rijden en volop publiek achter de dranghekken langs de kant. Professionele wielercommentator, jury en tijdwaarneming.
Van Boxel Ploegentijdrit Gilze
Ploegentijdrit is in de basis niets anders dan de carrousel die we dinsdag op training vaak rijden. En een ploegentijdrit kun je net zo zwaar maken aks je wilt. Dus wil je het eens proberen, gewoon voor de lol, dan zoek je wat mensen met gelijk ambitieniveau en fietskracht als jezelf bij elkaar. Niks afzien, gewoon leuk. Dan heb je vast een leuke voorbereiding en een fijne middag in Gilze-Rijen. Heb je behoefte aan wat tips en trucs dan kun je altijd Patricia of Wim benaderen voor extra instructie en training.
Meer informatie: http://www.wielerweekendgilze.nl/plt-index.html
NK Ploegentijdrijden voor vriendenteams
Heb je genoten van  de ploegentijdrit in Gilze of ligt jouw ambitie verder dan alleen deze ploegentijdrit dan kun je een stap  verder gaan. De wielerbond KNWU organiseert al enige jaren het NK ploegentijdrit voor vriendenteams.
Dat wil zeggen, dat je geen wielrenlicentie nodig hebt om  deel te nemen.
Vanwege de grote belangstelling is er een kwalificatie nodig om mee te mogen doen aan de  finale. Komt jouw team door de kwalificatie dan mag je meedoen in het NK ploegentijdrijden tijdens de Eneco Tour.
Een dag met alle toeters en bellen, die bij profsport horen. Leuk om daar even het middelpunt van te zijn.
Zowel bij de mannen als bij de vrouwenploegen is Ballangrud in staat teams te kwalificeren voor het NK Ploegentijdrit. De laatste drie jaar zijn we vertegenwoordigd geweest tijdens de finale. Met een beetje inzet van jou en  wat hulp van Patricia en Wim Hofstede lukt het jou ook!Glimlach
Meedoen
Wil je meedoen meld je dan via mail of telefoon bij Patricia van Dun of Wim Hofstede. Wij coördineren dan de inschrijving en zorgen dat ploegen compleet en goed samengesteld worden. De bedoeling is om vanaf half mei wekelijks een keer met de hele ploeg samen te trainen. Eerst in de opbouw naar Gilze en dan naar de kwalificatie voor het NK eind juni.
Na een korte herstelperiode start dan de opbouw richting het NK ploegentijdrijden in Hoogerheide.
Data
Van Boxel ploegentijdrit Gilze                13 juni 2015 (‘s middags)
Kwalificatie voor NK (in Emmen)            28 juni 2015 (meer info volgt)
NK ploegentijdrit (in Hoogerheide)        13 augustus 2015 (tijdens Eneco Tour)
18 mei, 2015 7:39 | Jeroen Stroom

Ontwerp door Jeroen Stroom