Lopen – verantwoorde zomertraining voor kinderen!

Voor kinderen in de groei lijkt naast het schaatsen in de winter, het skeeleren in de zomer de allerbeste voorbereiding op de volgende winter.
Lijkt, want wanneer uw kinderen geen andere sport(en) doen dan alleen schaatsen (ook met wielen er onder) dan is de fysieke ontwikkeling wel erg eenzijdig.
Dus biedt onze club ook andere trainingen aan zoals lopen en fietsen (race en MTB).

Lopen lijkt dan weer het minst voor de hand te liggen, maar inderdaad opnieuw “lijkt”.

Conditioneel is lopen natuurlijk veel effectiever voor met name de basisonditie. Als trainers kunnen we ook nog heel veel techniek oefenen en veel makkelijker feedback geven op de uitvoering van technische oefeningen, omdat we er een meter vanaf staan en omdat de afdruk van de afzet nog zichtbaar is in het zand. Ook de juiste houding aanleren is veel makkelijker en met name beter voor de rug. Veel kinderen klagen na een training vaak over pijn in de rug. En daarom besteden we ook aandacht aan de core-stability.
Uiteraard doen we dit in allerlei leuke spelvormen aangepast aan de leeftijd.

Zowel Maartje Mulder, Femke Leijten en Jan Doornbusch staan klaar om de kinderen een leuke en afwisselende looptraining te geven op woensdagavond.

We doen daarom nog een oproep aan alle kinderen (en ook ouders) om u en/of uw kind(eren) in te schrijven voor woensdag 18.30.

Maartje en Femke trainen de kinderen tot 12 jaar en Jan Doornbusch traint de kinderen vanaf 12 jaar.

Vergeet niet in te schrijven. De 1e training is al woensdag 5 april en begint om 18.30 uur!

Van harte aanbevolen

Jan Doornbusch

30 maart, 2017 22:12 | Harry Marrenga

Ontwerp door Jeroen Stroom