SINgelskate BredA (SINBA) – 12 mei

In navolging van het succes van vorig jaar wordt momenteel hard gewerkt om een nieuwe Singelskate Breda te organiseren. In 2016 was de eerste Singelskate nog een initiatief dat alleen door schaatsvereniging Ballangrud werd opgepakt, dit jaar hebben een aantal schaatsverenigingen samen de handschoen opgepakt. De Striene, de SSVB en WNS de Reefhof (organisator skates in Tilburg) steken Ballangrud de helpende hand toe. De gezamenlijke organisatie is een logisch gevolg van de steeds hechtere samenwerking in de winter, op schaatsgebied.

Op vrijdagavond 12 mei om 19.30 moet de Singelskate plaats gaan vinden. Er is ruimte voor uitstel naar 19 en 26 mei, mochten de weersomstandigheden ons niet gunstig gezind zijn. Er bestaat uitsluitend nog een voorbehoud rondom enkele punten die met de vergunning samenhangen.

Deelname staat vrij voor iedereen die kan skeeleren. Het karakter van de tocht straalt plezier in bewegen uit. Het is recreatief en nadrukkelijk niet competitief. Alle deelnemers worden dringend geadviseerd gebruik te maken van een helm en beschermingsmiddelen van knie, elleboog en pols. De organisatie heeft zich ingespannen het evenement zo veilig mogelijk te organiseren, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel letsel. Deelname is en blijft geheel voor eigen risico.

De Singelskate start bij het T-huis in het Valkenbergpark. De route loopt door Breda Oost en voert over de (binnen)singels, we worden begeleid door een muziekuggy. De start is om 19:30. De lengte van de route is circa 12 km. Rond half negen zal het peloton terug zijn in het Valkenberg. Het peloton wordt begeleid door zogeheten blokkers die het verkeer regelen. Het peloton wordt vergezeld van voorrijders en een bezembus. De blokkers zorgen ervoor dat het peloton veilig en als een gesloten geheel de route aflegt.

Houd de facebookpagina in de gaten

30 april, 2017 20:45 | Danielle Frijters

Ontwerp door Jeroen Stroom