Verslag Bredase Skeelerkampioenschappen deel 2

Maandagavond 26 juni, de zon scheen, het asfalt was schoon en er stonden bijna 70 Bredase skeeleraars klaar om deel 2 van het Bredase kampioenschap te skeeleren. Ongeveer de helft was van Ballangrud, de andere helft waren leden van onze vrienden van de Striene. De Bredase kampioenschappen worden samen met de Striene georganiseerd.

Foto Cor Soons

De avond werd gestart met 2 individuele sprints op het lange rechte stuk van de buitenste baan op het Cor Vlemmix circuit. Vol spanning en enthousiasme wachtte iedere deelnemer geconcentreerd op het startschot om vervolgens zo snel mogelijk naar de eindstreep te skeeleren.

Klik hier om de uitslagen van de Ballangrudrijders te bekijken.

 

Na de sprints was het tijd voor een massastart. Afhankelijk van de categorie werd er gestart voor 1, 2 of 3 rondes in de binnenbaan (maar zonder beklimming). Hier en daar kwam het zelfs aan op een fotofinish.

 

Bij de massastart waren, Lobke van Bethum, Pepijn Koens, Luka Sterk, Bram Lammers, Silke van Dongen, Ibe Hoedeman, Bo Mengerink, Bram Franken, Vera van Gestel, Idse van Bentum, Sarina van Dijk en Lars Mengerink, de snelste namens Ballangrud in hun klasse

De mooie avond, vol lachende gezichten en af een toe een traan na een valpartijtje, werd afgesloten met de prijsuitreiking. Beretrots nam iedereen een medaille in ontvangst, en voor de beste drie van iedere categorie was zelfs een beker beschikbaar.

Het Bredase Kampioenschap is een klassement over 3 wedstrijden. Er zijn nu 2 wedstrijden gereden. De finale is op zaterdag 30 september. Zien we je dan?!

Voor foto’s van het gelijktijdig gehouden Ballangrud clubkampioenschap (Fotograaf Wim van Benthum) zie Skeeleren 26 juni

 

27 juni, 2017 21:55 | Danielle Frijters

Ontwerp door Jeroen Stroom