Bochtenclinic 12 Januari

Clinics en bijscholingen
Zoals jullie weten organiseert Ballangrud ook dit jaar weer clinics voor schaatsers in combinatie met bijscholingen voor de trainers. De tweede en laatste wordt dit seizoen gehouden op zaterdag 12 januari 2019. In deze clinic/bijscholing zal aandacht besteedt worden aan de bocht. Zowel de clinic als de bijscholing staat open voor rijders en trainers van alle Bredase verenigingen. We hopen op een grote opkomst, dus het zou fijn zijn als jullie flink reclame willen maken onder je rijders!

Clinics
De clinics worden gegeven op de binnenbaan (30×60 m baan). Deze hebben we geheel tot onze beschikking en daardoor is er alle ruimte om verschillende oefeningen te doen. Vanaf 16.00 uur ben je welkom op de ijsbaan, zodat je kunt warmlopen, je schaatsen aan kunt doen en – in verband met de veiligheid – mee kunt helpen met het klaarzetten van de kussens op het ijs. Van 16.45 uur tot 17.45 uur staan we op het ijs en gaan we aan de slag. De clinics staan open voor alle recreanten en wedstrijdrijders van 13 jaar en ouder.

Bijscholingen
De bijscholingen voor de trainers worden gehouden onder de noemer ‘Trainers Trainen Trainers’ en bestaan uit twee onderdelen: een ‘droog’ en een ‘ijs’ gedeelte. Met iedere bijscholing zijn 3 licentiepunten te verdienen voor trainers met een technisch kader licentie van de KNSB.

Het ‘droge’ gedeelte vindt plaats in de jurytoren. In dit gedeelte gaan de trainers met elkaar in gesprek, wisselen ideeën uit en bedenken aan de hand daarvan (nieuwe) trainingsoefeningen. Dit gedeelte is niet alleen theoretisch, het is juist de bedoeling dat er zoveel mogelijk oefeningen ‘droog’ uitgeprobeerd worden. In het ‘ijs’ gedeelte ga je samen met je collega trainers het ijs op om de oefeningen uit het ‘droog’ gedeelte uit te proberen.

De bijscholingen zijn van 15:00 – 18:00 u (inloop vanaf 14:45 u). Het ‘droge’ gedeelte duurt tot 16:30 u, waarna we van 16:45 – 17:45 u het ijs op gaan. Na afloop daarvan houden we nog even een korte evaluatie.

Aanmelden
Alle deelnemers – zowel rijders als trainers – moeten zich wel even aanmelden voor iedere clinic/bijscholing zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Je kunt je nu al voor de tweede clinic/bijscholing aanmelden bij Maartje via mja.mulders(at)hotmail.com onder vermelding van je naam, trainingstijdstip en trainer/vereniging. Uiterste aanmelddatum is de donderdag voor de clinic/bijscholing.

Groetjes,

Maartje Mulders en Ethel Pennings

16 december, 2018 10:47 | Danielle Frijters

Ontwerp door Jeroen Stroom