Clinic en bijscholing

Ook dit jaar organiseert Ballangrud weer een clinic voor schaatsers in combinatie met bijscholingen voor de trainers. Geen lid van Ballangrud maar van een andere vereniging? Ook dan ben je van harte welkom!

De eerste wordt dit seizoen gehouden op zaterdag 14 december 2019.  We hebben de 30x60m baan helemaal voor ons zelf! We hopen weer op een grote opkomst. 

 

De bijscholing zal worden gegeven door Ron Jalving. In de bijbehorende clinic zullen we daarna zoveel mogelijk individuele aandacht aan een aantal rijders geven.

De tweede bijscholing zal er aandacht zijn voor de bocht. Meer informatie over de tweede sessie zal later volgen.

Clinics – Voor schaatsers

De clinics worden gegeven op de binnenbaan (30×60 m baan). Deze hebben we geheel tot onze beschikking en daardoor is er alle ruimte om verschillende oefeningen te doen. Vanaf 16.15 uur ben je welkom op de ijsbaan, zodat je kunt warmlopen en je schaatsen aan kunt doen (en als het nodig is, kan je gevraagd worden of je even meehelpt met de kussens op het ijs te zetten in verband met de veiligheid). Van 16.45 uur tot 17.45 uur staan we op het ijs en gaan we aan de slag. De clinics staan open voor alle recreanten en wedstrijdrijders van 13 jaar en ouder. We adviseren iedereen om tijdens de clinic een helm te dragen. 

Bijscholingen – Voor trainers

De bijscholingen voor de trainers worden gehouden onder de noemer ‘Trainers Trainen Trainers’ en bestaan uit twee onderdelen: een ‘droog’ en een ‘ijs’ gedeelte. Met de bijscholing zijn 3 licentiepunten te verdienen voor trainers met een technisch kader licentie van de KNSB.

Het ‘droge’ gedeelte vindt plaats in de jurytoren. In dit gedeelte gaan de trainers met elkaar in gesprek, wisselen ideeën uit en bedenken aan de hand daarvan (nieuwe) trainingsoefeningen. Dit gedeelte is niet alleen theoretisch, het is juist de bedoeling dat er zoveel mogelijk oefeningen ‘droog’ uitgeprobeerd worden en dat kennis en ideeën gedeeld worden. In het ‘ijs’ gedeelte ga je samen met je collega trainers het ijs op om de oefeningen uit het ‘droog’ gedeelte uit te proberen. 

De bijscholingen zijn van 15:00 – 18:00 u (vanaf 14:45 u is de zaal open). Het ‘droge’ gedeelte duurt tot 16:30 u, waarna we van 16:45 – 17:45 u het ijs op gaan. Na afloop daarvan houden we nog even een korte evaluatie.

Aanmelden

Alle deelnemers – zowel rijders als trainers – moeten zich aanmelden voor de clinic/bijscholing, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Je kunt je aanmelden bij Maartje via mja.mulders(at)hotmail.com onder vermelding van je naam en trainingstijdstip. Uiterste aanmelddatum is de donderdag voor de clinic/bijscholing.

Groetjes,

Maartje Mulders en Ethel Pennings

4 december, 2019 21:42 | Danielle Frijters

Ontwerp door Jeroen Stroom