Je kunt je aanmelden voor de schaatstrainingen ’21-’22!

Voor alle trainingen van SV Ballangrud ben je welkom bij de Optisport Kunstijsbaan Breda, Terheijdenseweg 506, 4826 AB Breda.

In onderstaand schema zie je de trainingstijden. Daaronder een korte toelichting en de drie stappen die nodig zijn om je aan te melden voor de schaatstrainingen.

Uitgebreide informatie vind je in het trainingsmenu.

Heb je vragen? Mail gerust de Technische Commissie: tcballangrud@gmail.com

Heel veel schaatsplezier en tot ziens op de ijsbaan!

Wintertrainingen 2021-2022

Aanmelden voor de schaatstrainingen

Zoals elk jaar is het nodig om je aan te melden als je komend seizoen naar de schaatstrainingen wilt komen. Zo weten we precies hoe groot de groepen zijn en kunnen we voldoende trainers inzetten.

De gegevens worden volgens ons privacy-beleid tijdelijk vastgelegd in de ledenadministratie.

Start en sluiting schaatsseizoen 2021-2022

Het schaatsseizoen 2021-2022 telt 22 weken. De baan gaat open op zaterdag 9 oktober 2021 en sluit op zondag 13 maart 2022.

Vrijdag 24 december, zondag 26 december en vrijdag 31 december zijn voor komend seizoen uitvaldata.

Corona

Zijn er corona-ontwikkelingen, dan proberen we dit zo snel en helder mogelijk aan iedereen te laten weten. Dat doen we via de website en de groeps-apps. Maatregelen van de overheid, de ijsbaan zelf en/of keuzes van de vereniging spelen allemaal mee bij het flexibel omgaan met de situatie. Hopelijk is dat deze winter niet nodig.

Hieronder lees je in het kort de belangrijkste informatie over schaatstrainingen in het seizoen 2021-2022. In het trainingsmenu vind je meer details over de verschillende schaatstrainingen en kosten bijvoorbeeld.

AANMELDEN VOOR DE SCHAATSTRAININGEN:

Aanmelden in 3 stappen

Je aanmelding voor de wintertrainingen moet uiterlijk 1 oktober bij ons binnen zijn! Dat geldt voor iedereen, ook als je vorig jaar al bij ons geschaatst hebt.

  1. Aanmelden doe je door het aanmeldingsformulier op de website in te vullen. Of je stuurt een email naar de ledenadministratie;
  2. Van de ledenadministratie ontvang je zo snel mogelijk per email een bevestiging (we noemen dat een ‘plaatsingsbrief’);
  3. Met deze brief ga je naar de kassa van Optisport Kunstijsbaan Breda. Daar wordt je chipkaart opgewaardeerd.

De inschrijving voor licentiehouders verloopt anders dan die voor de recreatieve schaatsers. Alle licentiehouders worden uitgenodigd voor de verschillende selectiegroepen bij Ballangrud.

Optisport-chipkaart

Met de Optisport-chipkaart heb je toegang tot de baan. Heb je nog geen chipkaart, dan wordt eenmalig € 9,50 in rekening gebracht. Toegang tot de schaatshal vanaf ca. 25 minuten vóór het begin van de training.

Verenigingslidmaatschap en baantoegang, schoolschaatspas

Iedereen die schaatstrainingen bij Ballangrud volgt, is lid van onze vereniging. Je betaalt hiervoor lidmaatschapsgeld. Daarnaast betaal je voor toegang tot de ijsbaan. Kinderen die trainen op de maandag- en/of woensdagmiddag kunnen de schoolschaatspas gebruiken om toegang te krijgen tot de ijsbaan. Deze trainingsuren zijn tijdens de reguliere openingstijden van de ijsbaan, dus als ook de schoolschaatspas van de ijsbaan geldig is. In het trainingsmenu vind je de toegangsprijzen van de andere (jeugd)schaatstrainingen. Dat zijn andere prijzen, omdat we die uren als vereniging inkopen.

Flexibel abonnement voor volwassenen

Je kunt je inschrijven voor een vaste trainingsdag en -tijd. Wil je (ook) kunnen wisselen tussen de trainingsdagen en -tijden, dan kies je voor een flexibel abonnement. Je kunt dan 1x per week trainen op een van de Ballangrud-verenigingsuren naar keuze (maandag-, woensdag-, vrijdagavond en zondagmorgen) die. Je hoeft niet tevoren te laten weten op welke dag en tijd je komt.

Laagdrempelig wedstrijden schaatsen voor de jeugd: KBT

KBT staat voor Korte Baan Toernooi (KBT) voor de jeugd. KBT is voor kinderen vanaf 6 jaar die laagdrempelig kennis willen maken met wedstrijdschaatsen. Elk niveau is prima, of je nu één les hebt gehad of al 4 jaar schaatst. Dat is juist ook leuk, en iedereen wordt aangemoedigd. De kinderen trainen naast de reguliere training ook op zaterdagmiddag van 16.45-17.45 uur. Hier zijn extra kosten aan verbonden (zie hiervoor het trainingsmenu). Voor deelname aan de ongeveer 5 wedstrijden is een KNSB-licentie nodig: https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/.

Schaatsen met licentie

Iedereen die regelmatig of af en toe een wedstrijd wil schaatsen, kan hiervoor bij de KNSB een wedstrijdlicentie aanschaffen. Check: https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Je bent dan licentiehouder. De aanmelding voor de schaatstraining verloopt voor licentiehouders anders dan voor de recreatieve schaatsers. Alle licentiehouders worden door de ledenadministratie uitgenodigd voor de verschillende selectiegroepen bij Ballangrud.

15 september, 2021 19:10 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom