Wereldrecord voor Ballangrud-schaatsers!

door Herman van Heteren

De grote vierkamp in het Thialf vanuit het perspectief van een trainer/coach

Wat doe je als coach bij een toernooi? Ik had dat nog nooit ervaren. Daniëlle en Tialda deden mee aan de Record races for Masters in het Thialf. Ze reden de grote vierkamp met als doel het wereldrecord punten te behalen in hun leeftijdscategorie. Tijdens de grote vierkamp worden vier afstanden gereden: Op dag 1 de 500 en 5000 meter en op de tweede dag de 1500 meter en de 10.000 meter.

De dames moesten er voor zorgen dat ze elke race uit zouden rijden, niet vallen en dat ze niet gediskwalificeerd zouden worden. Ik wist niet dat ik zo mee zou leven. Als coach sta ik in het coach-vak allerlei aanmoedigingen te roepen en de rondetijden te showen met het rondebord.

Gefeliciteerd!

Als dan de races goed gaan er zelfs PR’s worden gereden, ben ik net zo blij als de schaatser zelf. Daniëlle heeft de pr’s aan elkaar geregen en Tialda reed de ene seizoentijd na de andere. Dit allemaal op het mooie ijs van Thialf.

Het is dus gelukt! Daniëlle en Tialda hebben hun punten-wereldrecord binnen van de grote vierkamp in hun leeftijdscategorie.

Het napraten met elkaar van de afgelopen dagen is heel leuk, zeker als het resultaat super is.

Glunderende trainer/coach Herman

Doe je ook mee?

Heb je ook zin om wedstrijden te gaan schaatsen of misschien wil je wel trainer worden bij Ballangrud? Dan kan je al deze leuke avonturen ook gaan beleven. Oud of jong, het maakt niet uit! Kom ook schaatsen of (wedstijdschaats)training geven. Voor informatie kan je altijd terecht bij de technisch commissie van Ballangrud.

22 maart, 2022 20:06 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom