Aanmelden voor de schaatstrainingen ’22-’23

Voor alle trainingen van SV Ballangrud ben je van harte welkom bij de Optisport Kunstijsbaan Breda, Terheijdenseweg 506, 4826 AB Breda. Daar ligt de basis voor de nieuwe ijsvloer er al en wordt er hard gewerkt aaan mooi ijs.

In onderstaand schema zie je de trainingstijden. Daaronder een korte toelichting en de drie stappen die nodig zijn om je aan te melden voor de schaatstrainingen.

Heb je vragen? Mail gerust de Technische Commissie: tcballangrud@gmail.com

Heel veel schaatsplezier en tot ziens op de ijsbaan!

Wintertrainingen 2022-2023

Aanmelden voor de schaatstrainingen

Zoals elk jaar is het nodig om je aan te melden als je komend seizoen naar de schaatstrainingen wilt komen. Zo weten we precies hoe groot de groepen zijn en kunnen we voldoende trainers inzetten.

De gegevens worden volgens ons privacy-beleid tijdelijk vastgelegd in de ledenadministratie.

Start en sluiting schaatsseizoen 2022-2023

Het schaatsseizoen ’22-’23 van de Kunstijsbaan Breda loopt van zaterdag 8 oktober 2022 tot zondag 12 maart 2023. Binnen deze periode is de baan alleen gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.

Hieronder lees je in het kort de belangrijkste informatie over schaatstrainingen in het seizoen ’22-’23.

AANMELDEN VOOR DE SCHAATSTRAININGEN:

Aanmelden in 3 stappen

Je aanmelding voor de wintertrainingen moet uiterlijk 1 oktober bij ons binnen zijn! Dat geldt voor iedereen, ook als je vorig jaar al bij ons geschaatst hebt.

  1. Aanmelden doe je door het aanmeldingsformulier in te vullen. Lukt dat niet, stuur dan een email naar de ledenadministratie;
  2. Van de ledenadministratie ontvang je zo snel mogelijk per email een bevestiging (we noemen dat een ‘plaatsingsbrief’);
  3. Met deze brief ga je naar de kassa van Optisport Kunstijsbaan Breda. Daar wordt je chipkaart opgewaardeerd.

De inschrijving voor licentiehouders verloopt anders dan die voor de recreatieve schaatsers. Alle licentiehouders worden uitgenodigd voor de verschillende selectiegroepen bij Ballangrud. Zij hebben hierover een e-mail ontvangen.

Optisport-chipkaart

Met de Optisport-chipkaart heb je toegang tot de baan. Heb je nog geen chipkaart, dan wordt eenmalig € 9,50 (let op dit is de prijs van vorig seizoen) in rekening gebracht. Toegang tot de schaatshal vanaf ca. 25 minuten vóór het begin van de training.

Verenigingslidmaatschap en baantoegang, schoolschaatspas

Iedereen die schaatstrainingen bij Ballangrud volgt, is lid van onze vereniging. Je betaalt hiervoor lidmaatschapsgeld. Daarnaast betaal je voor toegang tot de ijsbaan. Kinderen die trainen op de maandag- en/of woensdagmiddag kunnen de schoolschaatspas gebruiken om toegang te krijgen tot de ijsbaan. Deze trainingsuren zijn tijdens de reguliere openingstijden van de ijsbaan, en dan is de schoolschaatspas van de ijsbaan geldig. De toegangsprijzen van de andere (jeugd)schaatstrainingen zijn anders dan de schoolschaatspas, omdat we die uren als vereniging inkopen. Zie hiervoor het aanmeldformulier.

Flexibel abonnement voor volwassenen

Je kunt je inschrijven voor een vaste trainingsdag en -tijd. Wil je (ook) kunnen wisselen tussen de trainingsdagen en -tijden, dan kies je voor een flexibel abonnement. Je kunt dan 1x per week trainen op een van de Ballangrud-verenigingsuren naar keuze (maandag-, woensdag-, vrijdagavond en zondagmorgen). Je hoeft niet tevoren te laten weten op welke dag en tijd je komt.

Laagdrempelig wedstrijden schaatsen voor de jeugd: KBT

KBT staat voor Korte Baan Toernooi (KBT) voor de jeugd. KBT is voor kinderen vanaf 6 jaar die laagdrempelig kennis willen maken met wedstrijdschaatsen. Elk niveau is prima, of je nu één les hebt gehad of al 4 jaar schaatst. Dat is juist ook leuk, en iedereen wordt aangemoedigd.

De kinderen trainen naast de reguliere training ook op zaterdagmiddag van 16.45-17.45 uur. Hier zijn extra kosten aan verbonden (voor ’22-’23 nog niet bekend).

Voor deelname aan de ongeveer 5 wedstrijden is daarnaast een KNSB-licentie nodig (dit seizoen € 11,75 voor het hele seizoen voor kinderen van 12 jaar en jonger): https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/.

Data KBT-wedstrijden: 19 november, 14 januari, 4 februari, 4 maart.

Schaatsen met licentie

Iedereen die regelmatig of af en toe een wedstrijd wil schaatsen, kan hiervoor bij de KNSB een wedstrijdlicentie aanschaffen. Check: https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Je bent dan licentiehouder. De aanmelding voor de schaatstraining verloopt voor licentiehouders anders dan voor de recreatieve schaatsers. Alle licentiehouders worden door de ledenadministratie uitgenodigd voor de verschillende selectiegroepen bij Ballangrud. Zij hebben hierover een e-mail ontvangen.

20 september, 2022 18:08 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom