Schaatsuitrusting

Voor het beoefenen van de schaatssport zijn er verschillende soorten schaatsen te gebruiken. Bij Ballangrud schaatsen we op Noren.

Ook de juiste kleding is van belang. De kleding moet je warm houden en beschermen bij een eventuele val. Wij bieden via kledingleverancier AGU clubkleding aan.

IMG-20161003-WA0007

Zorg ervoor dat je altijd handschoenen draagt. Dat is verplicht op de ijsbaan. Allereerst tegen de kou. Daarnaast is het ook belangrijk tegen schaaf- of snijwonden. Om het laatste te voorkomen kun je ook snijvaste handschoenen dragen.

Je hebt messen onder je schaatsen, het is daarom ook verstandig om enkel- en achillespeesbeschermers te dragen. Ook scheenbeschermers zijn een aanrader. In marathons zijn de enkel- en scheenbeschermers verplicht.

Steeds meer schaatsers dragen tegenwoordig een schaatshelm. Een schaatshelm is ook verplicht in marathons. Let op bij het kopen van een helm: Als je een fietshelm koopt, moet de achterkant wel vlak zijn! Het beste is om gewoon een gecertificeerde schaatshelm aan te schaffen. Wij willen al onze schaatsers aanraden om ook een schaatshelm te dragen!

1 september, 2021 20:00 | Tialda Gerritsma