Ballangrud Singel Skate – 20 mei

Op 20 mei organiseert SV Ballangrud Breda een Friday Night Skate: De Ballangrud Singel Skate. Dit had eigenlijk vorig jaar moeten plaatsvinden, ter ere van ons 50-jarig jubileum, maar: Beter laat dan nooit!

We zijn dolblij met de ijsbaan in Breda. Daarom willen we graag iets terug doen voor de stad. Met een Friday Night Skate dus. In navolging van de Singelloop en de Singelswim maken we gebruik van de kracht en de pracht van de Bredase singels. De Ballangrud Singel Skate start bij het T-huis in het Valkenbergpark. De route loopt door Breda Oost en voert over de (binnen)singels. De start is om 19:30. De lengte van de route is circa 12 km. Rond half negen zal het peloton terug zijn in het Valkenberg.

Het peloton wordt begeleid door zogeheten blokkers die het verkeer regelen. Het peloton wordt vergezeld van voorrijders en een bezembus. De blokkers zorgen ervoor dat het peloton veilig en als een gesloten geheel de route aflegt. Deelname staat vrij voor iedereen die kan skeeleren. Het karakter van de tocht straalt plezier in bewegen uit (fun). Het is recreatief en nadrukkelijk niet competitief. 

 

Alle deelnemers wordt dringend geadviseerd gebruik te maken van een helm en beschermingsmiddelen van knie, elleboog en pols. De organisatie heeft zich ingespannen het evenement zo veilig mogelijk te organiseren, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel letsel. Deelname is en blijft geheel voor eigen risico.

Laat zien dat je meedoet op Facebook (niet verplicht, wel leuk!)

 

30 april, 2016 21:05 | Danielle Frijters

Ontwerp door Jeroen Stroom