Boekpresentatie “De wedstrijdschaats, buigen of barsten” van Hans Gijsen

Onze eigen Hans Gijsen heeft een boek geschreven over materiaal. En hij wil je uitnodigen om de boekpresentatie bij te wonen. Op zondag 24 februari om 15:00 bij van Kemenade &Hollaers (Ginnekenweg 52/54 in Breda).

Meer info, of alvast bestellen? Dat kan hier.

Naast eigen conditie en vaardigheden van de schaatser is de kwaliteit van de schaats van groot belang. In het boek “De wedstrijdschaats. Buigen of barsten” geeft Hans Gijsen, de Nederlandse materiaalexpert voor het Oostenrijkse bondsteam, een overzicht van de noodzakelijke eigenschappen van een wedstrijdschaats, in het bijzonder voor het langebaanschaatsen. In competitie met anderen of met jezelf.

Via kleurentekeningen en berekeningen laat hij zien wat er gebeurt als er op de schaats wordt gereden en hoe dit gunstig te beïnvloeden is om een betere techniek te ontwikkelen en scherpere resultaten te behalen. De ronding, buiging, afmetingen, materiaaleigenschappen, vervorming door inwerkende krachten en het ontstaan van deze krachten zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in het boek aan bod komen.

2 februari, 2019 16:18 | Danielle Frijters

Ontwerp door Jeroen Stroom