Inschrijven zomertrainingen!

In de week van 5 april 2021 starten de trainingen.

Lees voordat je je inschrijft de trainingsinformatie hieronder goed door.

Trainingen in coronatijd

Het vooruitzicht en de hoop van ons allemaal is dat we in de loop van het seizoen versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen verwachten. Dat zal geleidelijk gaan, denken we. We volgen altijd de richtlijnen van het RIVM.

Dat betekent ook dat we een aantal keren bij jullie terugkomen met nieuws over veranderingen in de manier waarop we mogen en kunnen trainen. Bijvoorbeeld: met of zonder ouders/toeschouwers en het aantal personen in een groep(je).

  • Via je trainer ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws als dat een verandering in het sporten is.
  • Ook geven we op deze website en op onze social media telkens een update als de coronamaatregelen veranderen.
  • Algemene informatie hierover lees je ook op de website van de schaatsbond: https://knsb.nl/corona/.
  • Vanaf half maart 2021 zijn dit de regels.

Houd je strikt aan de coronaregels, dan sporten we samen veilig!

Je kunt alleen trainen als je je (eenmalig) hebt aangemeld via het inschrijfformulier.

Waarom moet je je inschrijven?

Voor een goede organisatie en ieders veiligheid is inschrijven voor de diverse onderdelen van de zomertrainingen noodzakelijk. De TC kan met de inschrijving de deelnemers bij de juiste trainers indelen. Noodzakelijke informatie van de inschrijvers (bijv. noodtelefoonnummers) geven we door aan de trainers i.v.m. veiligheidseisen.

Ook kunnen de trainers dan direct met de deelnemers communiceren via Whatsapp groepjes over start/doorgaan van trainingen, gewijzigde startplekken, etc. waardoor je altijd goed geïnformeerd ben of vragen kunt stellen.

Ook belangrijk om te weten

Het aanbod is op dit moment nog onder voorbehoud van de beschikbaarheid van trainers. Via de website of nieuwsbrieven kun je het definitieve aanbod in de gaten houden.

Op feestdagen en in schoolvakanties gaan sommige trainingen gewoon door, soms afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende trainers. De betrokken trainers communiceren met hun groep hoe het op de feestdagen en in schoolvakanties geregeld is.

Inline skaten, jeugd en volwassenen

We trainen verschillende niveaugroepen, van een training in spelvorm voor de allerkleinsten tot een echte wedstrijdtraining voor de oudere rijders. De baan is vanaf maandag 1 april beschikbaar.

Deze avond is uitstekend geschikt voor ouders én kinderen om tegelijkertijd te trainen!

Het dragen van een helm en polsbeschermers is verplicht, evenals een shirt met korte of lange mouwen (geen hemdjes)

Daarnaast mogen leden van Ballangrud vrij skeeleren op uren van de Striene en IJsco:

  • De Striene       zaterdag      09.30 – 11.00 uur
  • IJsco:              vrijdag        19.00 – 21.00 uur

Bootcamp en bostraining in het Mastbos, jeugd en volwassenen

Elke woensdag van 18:30 tot 19:30 uur is alle jeugd welkom bij onze bootcamptraining. Hier werken wij aan onze conditie: hardlopen en het uitvoeren van schaatsoefeningen en parcoursen. Natuurlijk is er op het einde van de training ook tijd voor een leuk spelletje! Heb je zin om gezellig met ons te trainen en ben je niet bang om vies te worden? Twijfel dan niet en meld je aan.

Volwassenen kunnen op dit tijdstip, woensdagavond om 18:30 tot 19:30 uur, van start bij de bostraining. Naast het lopen wordt er ook aandacht besteed aan schaats technische onderdelen. Bijvoorbeeld: starttechniek, diep zitten en ook krachttraining m.b.t. de bochten.

Fietstraining

Het dragen van een helm is verplicht!

Op dinsdagavond staat de fietstraining in het teken van de voorbereiding op een nieuw schaatsseizoen. Trainingen worden opgebouwd uit diverse elementen zoals duur, intensiteit, kracht en souplesse. Starttijd: 18.30 uur. Vanaf 1 mei om 19.00 uur.

Op zondagochtend wordt er in tour tempo gefietst. De wegkapiteins letten er goed op dat het voor iedereen leuk is. Elke week fietsen we een andere route van circa 70 km. Het sociale element is ook in deze fietsgroep niet onbelangrijk. Koffie halverwege ontbreekt niet. Rond de klok van twaalf uur is de groep weer op het startpunt terug. Start om 09:00 uur.

Mountainbiketraining

Deze training richt zich op techniek en conditie en eens per maand maken we een toertocht voor het duurvermogen.

  • Aanvang: 18.30 uur in de maand april en september en
  • Aanvang: 19.00 uur in de maanden mei, juni, juli en augustus.

Training duurt ca. 1,5 uur. Natuurlijk is een valhelm verplicht!

Voor alle actuele informatie is de app-groep MTB Ballangrud handig. Ben je nog geen lid van de groep? Meld je aan bij Peter de Graaf 06-12010686. Coördinator is ook Derk-Jan Verhaak.

Onder voorbehoud

Als je inschrijving om welke reden dan ook niet kan leiden tot de gewenste activiteit laten we je dat op tijd per mail weten. Kijk ook regelmatig op onze website.

Samenwerking

De trainingen bij onze partners staan open voor de leden van Ballangrud. Mail naar tcballangrud@gmail.com als je belangstelling hebt. Wij zorgen dan voor de afstemming. Daarnaast organiseren we weer de bekende fietstijdritten, de FNS en Breda bokaal inline-skatekampioenschappen.

18 maart, 2021 21:12 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom