Kleine Banen Toernooi ’21/’22 afgesloten

Het Kleine Banen Toernooi is een serie “langebaanwedstrijden” voor pupillen (5 tot 12 jaar) die worden georganiseerd op de ijshockeybanen in dit Gewest. Afgelopen zaterdag 19 maart was alweer de laatste van dit seizoen, in ons eigen Breda. Aan de foto’s hieronder kun je wel zien hoe ze genoten hebben samen.

Op deze kleine banen wordt een echte wedstrijdbaan uitgezet met een binnen- en buitenbaan en met een wisselstrook. Alles is dus gelijkwaardig aan een grote 400-meterbaan, maar dan kleiner.

Het KBT-toernooi is erg gezellig en laagdrempelig voor jonge schaatsers om kennis te maken met schaatswedstrijden. Plezier staat voorop en dat zie je dan ook bij elke wedstrijd terug. De organisatie is altijd erg fijn. Zo groeien de jongste schaatsers langzaam naar de jeugdwedstrijden op de lange baan. In hun eigen tempo. Ieder jeugdlid kan meedoen (voor een klein bedrag heb je een KNSB-licentie), of je net begint of al een paar jaar op schaatsen zit. De ritten worden ingedeeld op tijd, dus je schaatst altijd tegen iemand van je eigen niveau. Wel zo uitdagend!

Onze enthousiaste KBT-jeugd én -trainster Maartje!

Elke zaterdagmiddag trainen de KBT-deelnemers op onze ijsbaan in Breda. Ze leren bijvoorbeeld starten, ‘pootje over’ en van baan wisselen tijdens de wedstrijd. Onze jeugdtrainer Maartje is de drijvende kracht achter de KBT-trainingen en -wedstrijden. Heel veel dank, Maartje, voor jouw weergaloze inzet en enthousiasme!

De laatste KBT-training van dit seizoen was op 12 maart. En dan is het traditie: op blote voeten! Altijd hilarisch en bijzonder.

We sloten af met een lekkere chocolademelk in ’t Wakske.

Aan alle Ballangrudjongens en -meiden: jullie waren geweldig! Dank voor jullie plezier en enthousiasme. Tot volgend seizoen!

21 maart, 2022 22:24 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom