Welkom bij de zomertrainingen 2023!

Meld je voor 1 april aan!

Onze trainingen starten vanaf zaterdag 1 april 2023

Wil je graag een proeftraining komen volgen, wil je lid worden of heb je een andere vraag?

Stuur een mail naar onze ledenadministratie: marryvanbenthem@planet.nl

Om mee te kunnen trainen, moeten alle leden zich aanmelden via deze link:

Wil je dit vóór 1 april doen?

We weten dan hoe groot de groepen zijn, zodat we de trainers hierop kunnen inplannen.

Tip: Lees eerst alle praktische informatie hieronder.

Waarom moet je je aanmelden?

Voor een goede organisatie en ieders veiligheid is inschrijven voor de diverse onderdelen van de zomertrainingen noodzakelijk. We kunnen dan iedereen in de juiste groepen indelen. Noodzakelijke informatie van de inschrijvers (bijv. noodtelefoonnummers) geven we door aan de trainers i.v.m. veiligheidseisen.

Ook kunnen de trainers dan direct met de deelnemers communiceren via Whatsapp groepjes over start/doorgaan van trainingen, gewijzigde startplekken, etc. waardoor je altijd goed geïnformeerd ben of vragen kunt stellen.

Ook belangrijk om te weten

Op feestdagen en in schoolvakanties gaan sommige trainingen gewoon door, soms afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende trainers. De betrokken trainers communiceren met hun groep hoe het op de feestdagen en in schoolvakanties geregeld is.

Inline skaten, jeugd en volwassenen

We trainen verschillende niveaugroepen, van een training in spelvorm voor de allerkleinsten tot een echte wedstrijdtraining voor de oudere rijders. De baan is vanaf maandag 3 april beschikbaar.

Deze avond is uitstekend geschikt voor ouders én kinderen om tegelijkertijd te trainen!

Het dragen van een helm en polsbeschermers is verplicht, evenals een shirt met korte of lange mouwen (geen hemdjes)

Daarnaast mogen leden van Ballangrud vrij skeeleren op uren van de Striene en IJsco:

  • De Striene      zaterdag      09.30 – 11.00 uur
  • IJsco:              vrijdag        19.00 – 21.00 uur

Bootcamp en bostraining in het Mastbos, jeugd en volwassenen

Elke woensdag van 18:30 tot 19:30 uur is alle jeugd welkom bij onze bootcamptraining. Hier werken we op een leuke manier aan onze conditie: hardlopen en het uitvoeren van schaatsoefeningen en parcoursen. Natuurlijk is er op het einde van de training ook tijd voor een leuk spelletje! Heb je zin om gezellig met ons te trainen en ben je niet bang om vies te worden? Twijfel dan niet en meld je aan.

Volwassenen kunnen op dit tijdstip, woensdagavond om 18:30 tot 19:30 uur, van start bij de bostraining. Naast het lopen wordt er ook aandacht besteed aan schaats technische onderdelen. Bijvoorbeeld: starttechniek, diep zitten en ook krachttraining m.b.t. de bochten.

Fietstraining

Fietstraining: het dragen van een helm is verplicht!

Op dinsdagavond staat de fietstraining in het teken van de voorbereiding op een nieuw schaatsseizoen. Trainingen worden opgebouwd uit diverse elementen zoals duur, intensiteit, kracht en souplesse. Starttijd: 18.30 uur. Vanaf 1 mei om 19.00 uur.

Op zondagochtend wordt er in tour tempo gefietst. De wegkapiteins letten er goed op dat het voor iedereen leuk is. Elke week fietsen we een andere route van circa 70 km. Het sociale element is ook in deze fietsgroep niet onbelangrijk. Koffie halverwege ontbreekt niet. Rond de klok van twaalf uur is de groep weer op het startpunt terug. Start om 09:00 uur.

Mountainbiketraining

Deze training richt zich op techniek en conditie en eens per maand maken we een toertocht voor het duurvermogen.

  • Aanvang: 18.30 uur in de maand april en september en
  • Aanvang: 19.00 uur in de maanden mei, juni, juli en augustus.

Training duurt ca. 1,5 uur. Natuurlijk is een valhelm verplicht!

Voor alle actuele informatie is de app-groep MTB Ballangrud handig. Ben je nog geen lid van de groep? Meld je aan bij Peter de Graaf 06-12010686. Coördinator is Derk-Jan Verhaak.

Samenwerking

De trainingen bij onze partners staan open voor de leden van Ballangrud. Mail naar secretarisballangrud@gmail.com als je belangstelling hebt. Wij zorgen dan voor de afstemming. Daarnaast organiseren we weer de bekende fietstijdritten, de FNS en Breda bokaal inline-skatekampioenschappen.

10 maart, 2023 18:04 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom