De Club

Schaatsvereniging Ballangrud

De club, opgericht in 1965, is vernoemd naar de legendarische Noorse schaatser Ivar Ballangrud en telt ruim 200 leden die het hele jaar sportief bezig zijn. ’s Winters met schaatsen op Noren en ’s zomers met skeeler-, conditie-, kracht- en fietstrainingen. Streef je naar topprestaties? Dan ben je bij Ballangrud Breda aan het goede adres.

Ook als je gewoon lekker (én beter) wil leren schaatsen, kom je bij de club aan je trekken. Veel leden vinden het leuk om in groepsverband, onder leiding van deskundige trainers, beter te leren schaatsen.


Schaatsen in de winter

Ballangrud is op de eerste plaats een schaatsvereniging. Je kunt bij en met ons komen schaatsen mét of zonder wedstrijdlicentie.

Rijd je zonder wedstrijdlicentie? De jeugd kan op 3 tijdstippen bij ons terecht. Voor volwassenen zijn er wekelijks 4 trainingsmomenten in de winter. Je krijgt training van gediplomeerde trainers. Er zijn groepen voor beginners, gevorderden en alles wat daar tussen in zit. Je kunt werken aan verbetering van je techniek en je conditie; je persoonlijke record rijden op de clubkampioenschappen of je voorbereiden op toertochten.

Kies je voor een wedstrijdlicentie? Dan kun je deelnemen aan trainingen voor baanwedstrijden en marathons. En je kunt deelnemen aan wekelijkse gewestelijke KNSB-wedstrijden.


Zomer programma

Ons motto is “4 seizoenen actief”. Je kunt dus niet alleen maar in de herst en winter bij ons schaatsen, maar ook de rest van het jaar kun je sporten onder Ballangrud vlag.

Je kunt skeeleren op het Baronieparkoers naast de ijsbaan. Je kunt deelnemen aan de conditie trainingen op het cadettenkamp, met een sterk accent op schaatstechniek. Of je kunt je aansluiten met je racefiets bij een van de wielergroepen. Ook op de mountainbike kun je bij ons terecht. Tijdens de krachttraining werk je aan je core stability.


Ballangrud biedt ook….

Een jaarlijks hoogtepunt voor de jeugd is het jeugdkamp. We hebben voordelige clubkleding. En als er natuurijs ligt, bieden we groepsdeelname aan toertochten. Er worden ook toertochten op de fiets gereden.

31 oktober, 2020 18:30 | Jeroen Stroom