Jeugd

Een van de pijlers binnen onze vereniging is: “Ruim baan voor de jeugd”. Dit betekent dat de jeugd een belangrijk plaats binnen onze vereniging inneemt. Met verschillende initiatieven stimuleren we zo het schaatsen onder de jeugd.

Wat we de jeugd bieden bij Ballangrud

Het jeugdschaatsen bestaat uit twee delen: De recreanten en de wedstrijdrijders.

Recreanten

Voor alle niveaus en vanaf 6 jaar

Beginnersgroep

Deze kinderen krijgen schaatsles waarbij leren schaatsen en plezier het allerbelangrijkste zijn. Al vanaf 6 jaar kan er bij onze vereniging schaatsles gevolgd worden. We hebben een speciale beginnersgroep voor de jongste kinderen. Op woensdagmiddag 16.30-17.30 krijgen zij op een speelse manier het schaatsen aangeleerd.

De iets meer gevorderde of oudere kinderen stromen door naar de maandagmiddag groep van 16.15-17.30u.

Door de leuke trainingen en het vele oefenen word je steeds beter en stroom je door naar de maandagavond training 18.15-19.45u. Hier trainen de kinderen van ongeveer 10 jaar en ouder in niveaugroepjes.

Wedstrijdrijders

Ook voor beginners en jonge leden vanaf 6 jaar is het mogelijk om al wedstrijdjes te rijden. De eerste wedstrijdmeters worden bij het Kleine Baantoernooi gemaakt. Op een kleinere baan leren de jongste schaatsers het starten, de wissel en probeer je met veel plezier je tijd te verbeteren in een echt klassement. Klik hier voor meer info over het KBT.

Extra leuk is dat onze KBT wedstrijdploeg iedere zaterdag van 16.45-17.45u speciaal voor het KBT traint. Meedoen, dan moet je aan drie voorwaarden voldoen:

  1. Je bent al lid van Ballangrud
  2. Je volgt ook een reguliere training (maandag of woensdag). Dus niet alleen maar de KBT training
  3. Deelname aan de KBT training is ook meedoen aan de KBT Wedstrijden.

De wedstrijdrijders hebben een wedstrijdlicentie via de KNSB en kunnen dus ook wedstrijden rijden. Op de lange baan of bij het Kleine Baan Toernooi.

Regelmatig stromen er schaatsers van onze club door naar verschillende selecties. Van Deltalent tot de Baanselectie Breda, inmiddels tot ‘Beren van het Zuiden’ gedoopt. Klik hier voor meer info. 

Zomerseizoen: skeeleren en fietsen

De schaatsbaan is open van oktober t/m maart, genoeg maanden over dus om de conditie op een andere manier op peil te houden. In de zomer kunnen alle jeugdleden skeeleren op het Baronieparcours, de wielerbaan naast de ijsbaan. Hier leren de jongste kinderen ook weer in een beginnersgroepje de eerste skeelerslagen.

Met de skeeleractie is het mogelijk om voor een klein bedrag een seizoen te skeeleren om uit te proberen of uw kind het leuk vindt en misschien zelfs door wilt gaan naar de schaatsbaan. (meer informatie via de ledenadministratie)

Naast het skeeleren zijn er in samenwerking met de andere verenigingen mogelijkheden om te fietsen in het zomerseizoen.

Jeugdkamp

Iedere vereniging heeft tradities, zo ook SV Ballangrud. Al heel veel jaren gaat de jeugd in het zomerseizoen op kamp. In een gezellig weekend leren ze elkaar nog beter kennen door middel van echte kampspellen en uiteraard een heuse bonte-avond.

4 oktober, 2020 18:30 | Jessica van Sluijs