Kleine banen toernooi

Het Kleine Banen Toernooi is een evenement voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Op ijshockeybanen wordt een echte wedstrijdbaan uitgezet, met blokjes voor een binnen- en buitenbaan. Alles is dus gelijk aan een grote 400m baan, alleen dan kleiner. Ook de afstanden zijn gelijk aan het aantal ronden op een 400 meter baan, in verhouding zijn de afstanden dus wel korter. Er worden tijdens een wedstrijd 2 afstanden gereden, een ‘100 meter’ en een ‘500 meter’. Doordat alles eruit ziet als een langebaanwedstrijd, is het wedstrijdgevoel hetzelfde!
Wij hebben een echte KBT ploeg. De ploeg traint iedere zaterdag speciaal om goed voorbereid aan de start te komen tijdens de wedstrijden.

Elke winter vinden er 5 wedstrijden plaats in verschillende ijshallen over Noord Brabant en Limburg.

4 van deze 5 wedstrijden vormen de competitie, en levert winnaars op per categorie. De punten van het minste resultaat worden niet in de totaaltelling van punten meegenomen.Daarnaast is er ook een Gewestelijk Mini Kampioenschap (1 van de 5 wedstrijden). De winnaar mag zich kampioen van Zuid-Nederland noemen!

Voor meer informatie over het KBT, zie de volgende link (hier komen ook de uitslagen van de wedstrijden op te staan):

KNSB Zuid

Ook de kinderen van Schaatsen op Maat (SOM) doen mee aan het kleine banentoernooi, ze hebben hun eigen G klassement. Dus:

G-F pupillen
G-E pupillen
G-D pupillen
G- C pupillen
G-B pupillen
G-A pupillen
De SOM kinderen rijden 2x een 500 meter. Dit verschilt dus met de leeftijdsgenoten zonder beperking die een 500 meter en/of een 1000 of 1500 meter rijden.
Aangezien de kinderen van Schaatsen op Maat voor het eerst mee doen met het KBT, is het voor de organsiatie ook even kijken hoe het loopt.
Volgend jaar zal de KBT organisatie duidelijke criteria opstellen voor deelname

Kijk op de pagina van het gewest voor meer informatie over het KBT: KNSB zuid

Voor vragen of het opgeven van kinderen, neem contact op met:

Maartje Mulders
06-83693177
mja.mulders(at)casema.nl

Hier is een filmpje van het kleine banen toernooi  gemaakt door Tonny Dijck van IJSCO.

1 september, 2021 21:09 | Jessica van Sluijs