Shorttrack

“Na een dag vol spannende voorrondes maken schaatsers en publiek zich op voor de finales. Ze hebben favorieten zien sneuvelen door valpartijen of diskwalificaties, en nieuwe talenten boven zichzelf zien uitstijgen.

Het belooft dan ook een mooie strijd te worden. Vier nerveuze rijders staan klaar voor de start. Alle vier willen ze als eerste de bocht induiken om zo een goede positie te pakken. Gejuich klinkt als een rijder na een spectaculaire actie de koppositie weet over te nemen. Het is dringen geblazen, niemand wil toegeven. Nog sneller gaan ze door de krappe bochten, de hand aan het ijs, tot één van de rijders het tempo niet meer kan bijbenen. Tot op de finish blijft het spannend, wie drukt als eerste zijn schaats over de streep?”

Willen jullie in de voetsporen treden van Sjinkie en Suzanne en de volgende Olympische medailles gaan winnen met shorttrack. Begin deze winter met trainen in Breda op donderdagavond en voel de snelheid in de bocht en de druk op je benen! Ook jij kan dit onder de knie krijgen.

In Breda wordt geoefend in 2 groepen onder leiding van 2 gediplomeerde en ervaren shorttrack trainers. In de eerste groep de beginners en in de 2e groep de gevorderden. De trainers maken de samenstelling van de groepen. Deze kan gedurende de winter nog altijd wijzigen. Voor alle rijders is er 1x per jaar een echte trainingswedstrijd om kennis te maken met de regels van de wedstrijdsport. Ook is in Breda altijd het BK shorttrack.

Voor iedereen die wil deelnemen zijn er ook in het seizoen 2 regiowedstrijden (de Beneluxcup) in Brabant. 1 in Eindhoven en 1 in Tilburg.
Voor de liefhebbers zijn er verder voor het Beneluxcup klassement wedstrijden in België (Liedekerke) en in Luxemburg stad.
Vele Brabantse shorttrackers zijn nationaal en internationaal actief. Ook voor de nationale jeugdselecties en binnen de shorttrack RTC’s in Zuid en Midden Nederland.

Met andere woorden, leer schaatsen in Breda en wie weet waar je nog eens uit komt met je shorttrack avontuur!
Meer info nodig? Vraag het je trainer of mail naar tc@ballangrudbreda.nl

1 september, 2021 22:23 | Tialda Gerritsma