Fietsen

In de zomer kun je bij Ballangrud je conditie op peil brengen en houden met het fietsen. Op dinsdag en op zondag vertrekken verschillende wielergroepen op de racefiets waarbij je kunt aansluiten. Op vrijdagavond is er een mountainbike training. Je traint altijd met helm en je zorgt dat je fiets in orde is. Veiligheid is erg belangrijk. Daarnaast geldt ook het samen uit, samen thuis principe.

Dinsdagavond: Conditietraining

fietsen

Fiets techniek training

Er wordt in drie groepen gereden.

1. trainingsgroep duur: Deze trainingsgroep legt het accent op duurtrainingen en is bijvoorbeeld geschikt voor schaatsers met ambities richting de marathon.

2. trainingsgroep lange baan: deze trainingen zijn meer specifiek gericht op aspecten die het lange-baanschaatsen ondersteunen. Bovendien wordt in de trainingsschema’s afgestemd met de andere wekelijkse trainingsactiviteiten (lopen, skeeleren) van de deelnemers.

3. trainingsgroep lange baan: Idem, maar met een lagere gemiddelde snelheid en ook wat extra aandacht voor fietstechnische aspecten als sturen en het rijden in de groep.

Dinsdags vertrek om 19.00 tot ongeveer 21.00 uur (in april en sept. vertrek om 18.30 uur). Vertrek vanaf parkeerplaats atletiekbaan Sprint.

Vrijdagavond: mountainbiketraining

Op vrijdagavond verzamelen we aan de rand van het bos om de fijne kneepjes van het mountainbiken te leren. Techniek en conditie zijn belangrijke elementen van deze training. Af en toe wordt er ook een mooie toertocht gereden op de vrijdagavond.

Wij zijn sinds 2019 partner van MTBTracks Oosterhout. Zij zorgen voor al het onderhoud aan de mountainbikeroute rond Oosterhout. Dit kunnen zij uiteraard niet zonder steun. Je kunt ook individueel donateur worden via: https://www.mtbtracksoosterhout.nl/doneer/

Zondagochtend: toerfietsen

Op zondagochtend fietsen we in meerdere groepen. Je kunt rustig recreatief fietsen, je kunt het zien als hersteltraining (als je veel traint), je kunt meefietsen voor de gezelligheid. Er wordt onderweg altijd gepauzeerd voor een bakkie. Er zijn geen trainers, wel is er altijd minimaal 1 wegkapitein per groep die de route en snelheid bepaalt. Het is de bedoeling meerdere, tamelijk gelijke niveaugroepen te vormen die zo’n 60 of 80 km fietsen.

We proberen vooraf verschillende routes te maken. Het is altijd mogelijk om gezamenlijk afstand en bestemming te bepalen of te wijzigen. Het aantal groepen is afhankelijk van de opkomst en zal daardoor per week variëren. Om 9.00 uur wordt gestart vanaf de parkeerplaats van de Atletiekbaan van Sprint. Een goed onderhouden racefiets en helm zijn een vereiste.

1 september, 2021 18:50 | Jeroen Stroom