Lopen

Met de looptrainingen van Ballangrud kun je in de zomer je conditie bijhouden en je kunt werken aan je schaatstechniek. We bieden bootcamptraining aan voor de jeugd en bostraining voor volwassenen.

Startpunt van onderstaande trainingen is in het bos bij de Kabouterroute aan de Huisdreef, 300 meter voorbij restaurant De Boswachter, Mastbos, Breda.

Hey, doe je mee?

Elke woensdag van 18:30 tot 19:30 uur is alle jeugd welkom bij onze bootcamptraining. Hier werken we op speelse manier aan onze conditie: hardlopen en het uitvoeren van schaatsoefeningen en parcoursen. Natuurlijk is er op het einde van de training ook tijd voor een leuk spelletje! Heb je zin om gezellig met ons te trainen en ben je niet bang om vies te worden? Twijfel dan niet en meld je aan.

schaats training in het bos

schaatstraining in het bos

De hele zomer actief met conditie en techniek!

Volwassenen kunnen ook op woensdagavond van18:30 tot 19:30 uur van start bij de bostraining. Meteen inschrijven!

Ook op vaste grond kun je prima aan je schaatstechniek werken. Je kunt hierbij denken aan het oefenen van schaatssprongen of het trainen van je houding. Het voordeel is dat je alle schaatsbewegingen langzaam kunt uitvoeren en je trainer kan heel makkelijk aanwijzingen geven. Je zult merken dat na een zomer looptraining je techniek beter is geworden en je schaatskracht is toegenomen.

Naast aandacht voor schaatsspecifieke oefeningen worden de trainingen afgewisseld met conditietrainingen. Hierbij is veel variatie in de trainingen, van kort intensief tot wat langer extensief.

De looptraining is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen kei te zijn in sport, of een geweldige conditie te hebben om mee te doen. Wat wel belangrijk is, is dat je gedurende het zomerseizoen blijft trainen. Maar ook als je een goede conditie hebt, dan kun je conditie verbeteren met de looptraining.

7 april, 2021 19:00 | Jessica van Sluijs